HTML

Tanulj tinó!

Miről szóljon? Talán arról, hogyan látja egy tanár a körülötte rohanó világ dolgait.

Friss topikok

  • caeiro: Nem, ilyen pofátlan zsarolás után nem volt más választásom, mint visszatérni szeretett állambácsi ... (2011.04.10. 14:33) fogyóban...

2008.08.27. 14:01 caeiro

orosz maci a grúz málnásban...

Ha az utóbbi napok grúziai eseményeit akarnám összefoglalni, csak azért, hogy később ne merüljön a feledés homályába, azt mondhatnám, nem történt semmi meglepő.

Az oroszok még mindig nem vonultak ki teljesen Grúziából, sőt néhány olyan faluba is bevonultak, ahol addig nem jártak. Oroszország továbbra is Grúziát teszi felelőssé a válság kirobbantásáért, népirtással vádolva  Szaakashvilit. A NATO és az EU hiába követeli a teljes orosz kivonulást, hiába mondja fel a partnerségi szerződéseket, a közös hadgyakorlatokat etc. az oroszok nem tágítanak.

 

 

Sőt odáig fajult a helyzet, hogy a tegnapi nap Oroszország elismerte Abházia és Dél-Oszétia függetlenségét. Ezzel rávágta az ajtót a kellemetlenkedő amerikai és európai orrokra... Mert kéremszépen itt van az  önrendelkezési jog...(annyira utálom, hogy a nagyhatalmak álszent módon egyes népek jogát elismerik, a másokét meg magasról leszarják!) Kötnek majd egy jó kis szerződést az érintett "államokkal", mely szerint az orosz csapatok hivatalosan ott állomásoznak, és innentől fogva Grúzia semmit sem tehet. A világ meg kénytelen lesz előbb-utóbb beletörődni a status quo-ba, mint annyiszor. Persze az oroszokon és csatlósaikon kívül senki sem fogja elismerni ezeket az "államokat", de nem egyedi az eset, gondoljunk csak a Ciprusi Török Köztársaságra! Grúzia miatt senki sem fog háborúzni, ez világos...az USA és az EU kiengedte a szellemet a palackból Koszovó elismerésével, azóta szabad az út... Oroszország pedig él a lehetőségekkel, ismét nagyhatalommá kíván válni, megmutatni az egész világnak, hogy félni kell tőle. Most már csak az a kérdés, ki tudja kirángatni a macit a kelet-európai málnásból, mert beszabadult, és magától nem fog kijönni!

 

Mellékesen: Mégis mit gondolnak az abházok, oszétek, innentől majd sétagalopp lesz az életük?  Az oroszok majd amíg a világ a világ, mindig csak az ő kegyeiket fogják keresni?! Szörnyen csalódni fognak, ha erre számítanak. Akarják egyáltalán a függetlenséget, és tudják, hogy ennek milyen ára lehet? Vagy csak azt várják, hogy majd az oroszok tömik őket pénzzel? A korrupt vezetők majd zsebre vágják a "zsíros" orosz támogatásokat, és pár év múlva majd azért kampányolnak, hogy Abházia ill. Dél-Oszétia egyesüljön Oroszországgal. Ne legyenek illúzióink, ez lesz!

 

 

Képek: Abházia zászlója és Dél-Oszétia címere

forrás:wikipédia

 

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása