HTML

Tanulj tinó!

Miről szóljon? Talán arról, hogyan látja egy tanár a körülötte rohanó világ dolgait.

Friss topikok

  • caeiro: Nem, ilyen pofátlan zsarolás után nem volt más választásom, mint visszatérni szeretett állambácsi ... (2011.04.10. 14:33) fogyóban...

2008.10.30. 14:16 caeiro

egy vetkőzés margójára, avagy mire (nem) jók a gólyabálok?!

Az egerszegi állóvizet, eléggé felkavarták az egyik középiskolai gólyabál eseményei. Egy magáról megfeledkezett némettanár Joe Cocker klasszikus You can leave your hat on-jára sorra megszabadult ruhadarabjaitól. Talán az egészből nem is lett volna ekkora ügy, ha nem kerül ország-világ elé, ha nem készül az egészről felvétel. De készült, s ma már bárki megnézheti a kollegina produkcióját. Természetesen többféle szempontból meg lehet vizsgálni az eseményeket és a reakciókat, ahogy azt a város már meg is tette -elég volt csak berándulni egyet a városba:

1. Elképesztő, hogy süllyedhet egy tanár ilyen mélyre!- hallgatom az erkölcscsőszöket. Ez tanítja a mi, ártatlan gyermekeinket?! Ó, jaj, kérem, ne tessenek ennyire álszentnek lenni, főleg amikor ott van gyermekük szobájában a pornócsatorna bekötve, és másnap alig bírja támasztani a fejét a fáradtságtól, mert egész éjjel Michelle Wild és a többiek "színészi képességeit" mustrálták. Nem kell prűdnek lenni, azt hiszem a mai fiatalság legalább annyira fel van világosulva/sítva szexuálisan, hogy már az én korosztályom is csak pironkodva hallgatja őket az utcán, a buszon stb. Nem hiszem, hogy bármelyiküknek is akkora lelki törést okozott volna a kolléga, mint amekkorát egyesek feltételeznek. Persze jobb lett volna, ha ez az egész meg sem történik, de most már mindegy.

2. Be kell vezetni a pályaalkalmassági vizsgálatot- mintha csak egy farizeust hallgatnék... Képmutatás! Manapság csak az megy el tanárnak, aki önként vállalja, hogy nem keres, sőt nem is fog! soha jól keresni, és a társadalom lenézését, anyázását is képes lenyelni (naplopók, gecik, büdös bunkók stb., akik csak az én gyerekemet szívatják, közben halálra keresik magukat az én adómból....). Nem sokan vannak köztünk, akik ezt azért vállalnák, mert épp nincs jobb dolguk. Sajnos, tetszik vagy nem, a legtöbbünket nem vették fel sehová máshová, illetve tudományunk olyan jellegű, melyet máshol nem tudunk sikeresen pénzre váltani. Szóval bevezethetik a pályaalkalmasságit, de akkor ki fogja a csemetéket oktatni? Ehhez a szakmához úgyis kell egy fajta veleszületett exhibicionizmus, mondjuk a némettanárnőnek egy kicsit talán túl sok is volt belőle.

3. Ez a nő pályát tévesztett, inkább ment volna sztip-nek, vagy kurvának! Biztos jó lehet az ágyban is! Vajon melyik diákjával feküdt már össze? Igen, hát gondolhattam volna, a férfiak egy része megint csak a farkával tud gondolkodni.

4. Ugyanmár, csak motiválni akarta a diákokat, hisz a csapból is az folyik, hogy a kölykök mennyire unatkoznak az iskolában, és inkább mellé járnak! Aha! Hát nem hiszem, hogy az Oktatási Minisztérium ilyen motivációs módszerekkel szeretne a jövőben operálni...bár ki tudja, elég lenne egyszer beiratkozni egy ilyen seggrázós tanfolyamra, biztos olcsóbb lenne, mint 7 évente 120 pontért 4 szemináriumra beülni, alkalmanként és fejenként 30 ezerért.

5. Minek gólyabálokat, beavatókat rendezni? Mindig csak a baj van belőlük! Hát igen, ez is egy szempont. A gólyaavatás és hasonló beavatások lényege épp az, hogy közösséget építsünk. Sajnos sokszor a szervezők túllőnek a célon, nem látják be, hogy nem feltétlenül a másik megalázásával lehet csak jó csapatot, közösséget építeni. A magam részéről mindig is kerültem a hasonló rendezvényeket, azt hiszem lehet enélkül is boldogulni, de ha valakinek ez kell, ám csinálja! De ne ész nélkül, és pláne ne mások megalázásával! És főleg, a fősulis/egyetemis gólyabálokon mindenki azt vállal be, amit akar, de könyörgöm, ezek a gyerekek még csak 14-15 évesek! A kolléga ugyan legalább 24, de úgy látszik megfeledkezett arról, hogy most nem fősulis bulin van, és más a célközönség is!

Szóval borzolja a kedélyeket rendesen az ügy, már a szomszéd nénike is élénken érdeklődik, hogy mit tudok az egészről... jó, mi? A röhej, hogy én egy másik városban működöm, szóval se ismerőse se semmilye nem vagyok az inkriminált pedagógusnak -és ezt tudja az egész lépcsőház, mégis tőlem érdeklődnek a pletykára éhes lakók. Személy szerint engem nem háborít fel annyira az ügy -amennyire elvárná tőlem a mikroközösségem. Nálunk ez nem fordulhatott volna elő, mármint a vetkőzős szám, mert épeszű kollégának ez eszébe sem jutna, a másik, hogy a halál f***ba elküldenénk, ha ilyet még csak kezdeményezni is merne valaki. Szóval az említett iskola tanári kara kell, hogy szégyellje magát, és azon belül is a feladat kitalálója szvsz.

A kollegina megrovással ugyan megúszta a történteret, nem rúgták ki, de attól tartok, hogy nem fogja bírni a diákok/kollégák/szomszédok stb. beszólogatásait, célozgatásait. Tekintélyelvű oktatási rendszerünk van, és ő most eltáncolta a nehezen megszerezhető/kivívható tekintélyét, a diákok egy jó darabig  csak a mindenre kapható tannénit fogják benne látni. Én a helyében rögtön felmondanék, kimennék külföldre, akár még mosogatni is 1-2 évre, majd visszajönnék, és az önéletrajzomból törölném, hogy valaha is tanárként működtem. Nem azt mondom, hogy hagyja el a pályát, mert lehet, hogy tényleg jó pedagógus lenne egyébként, csak egy kicsit szívódjon fel, amíg elül a vihar, majd utána az ország másik felében kezdjen új életet.

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása