HTML

Tanulj tinó!

Miről szóljon? Talán arról, hogyan látja egy tanár a körülötte rohanó világ dolgait.

Friss topikok

  • caeiro: Nem, ilyen pofátlan zsarolás után nem volt más választásom, mint visszatérni szeretett állambácsi ... (2011.04.10. 14:33) fogyóban...

2008.12.02. 18:21 caeiro

kifogjuk a szelet a vitorlából...

Gondolhatta Fletó, ugrasszuk össze a társadalom különféle rétegeit, azok majd jól ellesznek egymással, közben vígan megdönthetem a Tiszák és Bethlen bácsi rekordját, én leszek a leghosszabban hatalmon lévő miniszterelnök! Az IMF-nek megígértük, 300 milliárdos megszorítást csinálunk. Kitől vegyük el? Hááát, a nyugdíjasoktól nem lenne bölcs dolog, mert eztán ki szavazna ránk. Lássuk csak...meg is van, vegyük el a közszolgáktól! A semmirekelők csak viszik a pénzt! Majd tüntetnek egy jó ízűt, a többsége meg úgysem sztrájkolhat, szóval menni fog ez!

Annak rendje és módja szerint a pedagógus szakszervezetek (mindjárt kettő is van belőlük, az egyik balra, a másik jobbra húz) tiltakoztak, és tüntetés szervezésébe fogtak. A PDSZ csatlakozott a LIGA Szakszervezetek tüntetéséhez, de a PSZ, na az nem, annak derogált volna együtt tüntetni a többiekkel, ezért kitalálták, hogy ők külön megmozdulást szerveznek. Ja, és ami a legjobb, a tüntetést délelőttre időzítették, mert akkor a résztvevők elmehetnek egyet shoppingolni Pesten! Ójaj! Mit is várhatnánk egy ilyen bandától, akiket csak az érdekel, hogy a karácsonyi vásárban mézecskalácsot ropogtathassanak, és az csak mellékes, hogy emellett tüntetgetnek egy kicsit. Na nem olyan hangosan, mert az már hogyan is nézne ki! A bánatos édesanyátokat! Nem volt a képeteken bőr, ahhoz, hogy most is csak nyugtatgassátok az embereket, muszáj volt valamit csinálni, értem én! A tagság kihátrált volna mögületek, és akkor ki fizette volna a tagdíjakat, amiből élősködhettek?! Egyébként nem értem, hogy van olyan épeszű ember, aki még PSZ tag! Főleg azután, hogy milyen szégyenletes alkut kötöttek tavaly a kormánnyal, pedig akkor aztán még nem volt válság!

Szóval megvolt a tüntetés -jómagam nem mentem, mert minek hőbörögjek, semmi sem fog változni, hiába sztrájkoltam én már kétszer is rövid tanári pályafutásom alatt, jól kiröhögtek, meg semmibe vettek minket a PSZ és a kormány részéről.

Felhajtás az volt, eredmény annál kevesebb a szombati tüntetésen. Annyi leeshetett a kormánynak, hogy talán nem kéne az összes közszolgával összerúgni a port, így elővette az "OSzd meg és uralkodj" elvét. Bedobott egy olyan javaslatot, mely az "alacsony keresetű" közszolgáknak meghagyja a 13. havi fizetést. A többieknek meg csocsi!
A szelet ezzel kifogták az egységes közalkalmazotti sztrájk vitorlájából. Ez jó kör volt. Ja és igen! Ez 112 milliárdba fog kerülni, honnan fogják ezt elvonni majd, kérem szépen?! Meert el fogják...és az a tippem, hogy megint az oktatás és az egészségügy fog a legnagyobbakat szívni...persze az már nem fog se a tűzoltóknak, se a rendőröknek fájni, értem én!

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása