HTML

Tanulj tinó!

Miről szóljon? Talán arról, hogyan látja egy tanár a körülötte rohanó világ dolgait.

Friss topikok

  • caeiro: Nem, ilyen pofátlan zsarolás után nem volt más választásom, mint visszatérni szeretett állambácsi ... (2011.04.10. 14:33) fogyóban...

2009.04.03. 11:43 caeiro

mindenki mindenki ellen!

Régóta halogatom, hogy a mai politikai helyzetről írjak.

Most, a rendszerváltás 20. évfordulóján talán nem én vagyok az egyetlen, akinek az jut az eszébe, hogy sajnos nem jól sikerült ez az egész váltás! Akkoriban gyerekfejjel nem sokat értettem az eseményekből, és nem állítom, hogy most, közel a harminchoz jobban érteném mi is zajlik kis hazánkban. Nem hiszem hogy az akkori "forradalmárok" gondolták volna, hogy 20 év múltán még nagyobb szarban lesz a haza, mint 89'-ben. Alkotmányunkat korszerűsítették, jogunk van sok mindenhez, mégis sokan visszasírják a múlt rendszert. Miért? Mert szarul érezik magunkat ebben a "fene jó" világban!

Emlékszem akkoriban a környezetemben egy kisebbfajta csodavárás uralkodott:végre mindenkinek jó lesz! -és hát nem, nem lett jó már megint, csak egy kisebbségnek!
Persze minden korszaknak megvan a maga elitje, amelyik ráül a társadalma nyakára és kiszipolyozza azt. Gondolhatunk itt a nemességre, a kommunistákra, stb. -tök mindegy, mindig mindegyik megtalálta a módját, hogy a kisember vérét szívja és gondosan ügyelt arra is, nehogy soraikba férkőzzenek az oda nem illők, a jöttmentek. És igen, a rendszerváltás után sikerült újra a nyakunkra ültetni egy újabb semmirekellő csoportot, amelyik rajtunk élősködik, a mi zsírunkon éldegél, és nem is rosszul! Csalnak, panamáznak, privatizálgattak, korrumpáltak, hazudoztak, milliós/milliárdos vagyonokat harácsoltak össze, közben pedig az embereket egymás ellen fordítják!

Elegem van belőlük, és nemcsak nekem! Csodálkoznak, hogy frusztráltak vagyunk, hogy  elfordulunk a politikától? -hogy az egész bagázst a legszívesebben elküldenénk Szibériába, vagy csak simán belelőnénk a Dunába? A politika eredetileg az emberekért lenne! Mindenkiért! Igen, és "hőn szeretett" politikusainknak az lenne a feladatuk, hogy necsak a saját zsebüket tömködjék, hanem foglalkozzanak a nép igényeivel, elvárásaival! De ez egyre kevésbé szempont náluk, csak játsszák kicsinyes játékaikat, orbánoznak, gyurcsányoznak, jobbikoznak,gárdáznak, cigányoznak kommunistáznak -riogatják az embereket, hogy jajj mi lesz itt, ha a másik a hatalomba kerül. Azok meg szerencsétlenek, nem veszik észre, hogy teljesen mindegy, melyik van hatalmon! - mindig csak minket, a népet fognak kifacsarni. Jöhet itt Bokros-csomag 2.0, vagy minek is nevezzük Bajnai programját, a vége úgyis az lesz, hogy tőlünk vesznek el megint mindent, ők pedig továbbra is jól érzik magukat a kibulizott vagyonukban.

Most, hogy nyakig ér az a bizonyos, nem restek minket hibáztatni a bajokért. Miért szavaztunk erre, meg arra? Miért vettünk fel devizahitelt? Miért töröltettük el a vizitdíjat, tandíjat stb. A fene a pofátokba! Mindig csak mi lehetünk a hibásak, ti nem?! Elhúzzátok a beleteket, elmentek Gazprom-ba, vagy a szőlőbirtokaitokat, bányáitokat kormányozgatni, mi meg ittmaradunk, és fulladozunk abban a fekáliában, amit 20 év alatt idetermeltetek nekünk. Köszi, rendesek vagytok!

Rosszul működik ez az ország, nagyon rosszul! Azon spekulálgatunk, kitől mit kellene elvenni: a nyugdíjast uszítják a közszolga ellen, a közszolgát a munkások ellen. Mindenkit mindenki ellen! A fejesek, meg röhögnek a markukban, zsebre rakják az újabb és újabb IMF-es kölcsönöket, amit persze nem ők fognak visszafizetni, hanem MI! Adósrabszolgák leszünk a saját országunkban, csak ez nem 5 évig fog tartani, mint az ókori Athénban, hanem egész életünkben robotolni fogunk a mások által elkövetett aljasságokért!

 

Szólj hozzá!

Címkék: orbán gyurcsány politikai helyzet imf kölcsön


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása