HTML

Tanulj tinó!

Miről szóljon? Talán arról, hogyan látja egy tanár a körülötte rohanó világ dolgait.

Friss topikok

  • caeiro: Nem, ilyen pofátlan zsarolás után nem volt más választásom, mint visszatérni szeretett állambácsi ... (2011.04.10. 14:33) fogyóban...

2008.10.29. 10:07 caeiro

szarban a haza!

Gyönyörű, ekkora lenne a baj? Na nehogymár! Az IMF az EU és a Világbank egymással versenyezve akar rajtunk segíteni. Könyörgöm, ekkora hiányunk van? 25 milliárd USD? Hogy a fészkesbe lett ez ekkora? Nekem ne mondják, hogy a mi bérünkre meg a lakástámogatásokra ment el ennyi, mert nem hiszem el! Jahh igen, hogy a 25 milliárd csak igénybe vehető? Szóval nem muszáj! És egyébként is milyen feltételekkel nyújtják ezeket a hiteleket? Egyszer már nagyon ráfaragtunk a Kádár-rendszerben a sok hitelre. Ha most is csak arra fogjuk használni, amire akkoriban, szóval ha csak feléljük, és szeretett politikusaink szétlopják, ha megint elmarad a magyar gazdaság szerekezeti átalakítása, ha megint csak az egyik hitelünket a másikból törlesszük, soha sem fogunk kimászni ebből a nagy szarból!

Miért nem tudunk az asztalra csapni? Miért nem tudunk tökös legények lenni, önmérsékletet tanúsítani, és egy kis hitelből nagy reformokkal hatalmasat előrelépni? Hogy miért? Mert nem is akarunk, nekünk az is megfelel, hogy másoknak ki vagyunk szolgáltatva, állandóan könyörögni kell valakinek, hogy mentsen meg, majd szépen tűrjük, hogy 3-4-szeresen visszavegye a segítsége árát. Hát igen, ez megy nekünk, de magunktól a szarból kikecmeregni, na az már nem megy! Pedig lenne itt pénz, dögivel, csak  politikusaink féltik életüket és egzisztenciájukat, nem mernek végre cselekedni. A kibulizott segélyen és rokkantságin élő, egyébként BMW-vel járó, feketéző, adócsaló réteget kellene végre rendesen móresre tanítani. Lehet itt kérem dolgozni, csak akarni kell! Ha meg ez nem felel meg, el lehet menni külföldre munkát vállalni. Értse meg végre mindenki !!! Dolgozni is kellene, meg adózni, nem mindig csak a markunkat tartani!

Állam bácsi meg mit tesz? 300 milliárdos megszorítást dobott össze egy álmatlan éjszakán: lássuk kitől is lehetne a pénzt elvenni!

1. nyugdíjasok:noha a nyugdíjuk összege kiteszi a költségvetés ötödét, mégis hogy nézne ki, hogy pont tőlük vegyünk el a pénzt? Ki fog ránk ezután szavazni? Na azért tegyünk úgy, mintha csinálnánk is valamit: aki 80 ezernél több nyögdíjat kap havonta, az ezentúl nem kap 13. havi nyugdíjat. (Gondolom baromi sok nyugdíjas van, akinek 80 ezernél magasabba  fixe.)

2. Fagyasszuk be a közszolgák bérét, és vonjuk meg a 13. havi illetményüket. Nahh ez már igen, ebből majd' össze is jöhet a kívánt összeg! A síró-rívó közalkalmazottaknak pedig olvassuk a fejükre, hogy miattuk van minden, ha nem emelt volna Medgyessy bácsi annak idején, akkor nem lenne most semmi baj! Vitatkozni úgysem tudnak, a társadalmat meg jól ellenük fordítjuk, szánalmas, seggét meresztő bagázs!

(Az a röhej, hogy 2004-ben 96 ezret kerestem nettóban kezdő tanárként, adójóváírással, osztályfőnöki és kétszakos pótlék nélkül, ma 2008-ban keresek 98 ezret, 13. havi bérelőleggel, kétszakos pótlékkal. Szóval hol van az 50%-os béremelésem?! Persze minek is panaszkodom, amikor a minimálbér 60 ezer környékkén van. Igen, de akkor miért is tanultam 5 éven keresztül? Na meg az sem mellékes, ebből a bank kapásból elvisz 50-et, a rezsi meg 20-at. Szóval én sem élek jobban, mint az átlag, nem, értem miért akar mindenki a képembe mászni, amikor előjön mennyit is keresek. Jó, oké, feketén adhatnék órákat, ahogy a kollégáim többsége teszi, 2000-2500 forintos órabérrel, adót csalva. Talán ezt is kellene tennem, hisz a társadalom nagy része ugyanezt csinálja, bejelenti magát minimálbérre, a fizetése többi részét meg a zsebbe kapja. Sajnos ? számomra ez az út nem járható, ad 1: nem akarok rettegni, mikor bukom le, aztán priuszossá válni, ad 2 államvizsgára készülök, és remélem mielőbb sikerül kitörnöm ebből a reménytelenül szar helyzetből.)

3.??????? Mástól minek vegyek el bármit is, jól van minden úgy ahogy van, a házifeladatot megoldottam, a lehető legkevesebb embernek okozva problémát. Ideje aludni egyet....ez minden világok legjobbika- álmodta állam bácsi.

Könyörgöm, valaki billentse már fenékbe állambácsit, ébredjen fel, dolgozzon, gondolkodjon mert ez így nem mehet tovább!!!!

 

 

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása