HTML

Tanulj tinó!

Miről szóljon? Talán arról, hogyan látja egy tanár a körülötte rohanó világ dolgait.

Friss topikok

  • caeiro: Nem, ilyen pofátlan zsarolás után nem volt más választásom, mint visszatérni szeretett állambácsi ... (2011.04.10. 14:33) fogyóban...

2012.01.30. 20:08 caeiro

A király visszatért!

Ha nem lenne elsőre egyértelmű, természetesen műkorcsolyáról lesz szó a továbbiakban! :)

Az utóbbi idők egyik legjobban várt eseménye (számomra) a műkorcsolya EB volt. Szabályosan elvonási tüneteim voltak, a moszkvai VB nekem kimaradt (a japán földrengés miatt az oroszok rendezték). Amikor megtudtam, hogy Plushenko engedélyt (különengedélyt! WTF!) kapott az indulásra, madarat lehetett volna fogatni velem!
Amióta visszavonult, (majd visszajött, majd eltiltották blablabla) a férfiak mezőnye olyan híg lett, mint az a bizonyos. Ha jól emlékszem senkinek sem sikerült kétszer egymás után se EB-n, se VB-n győznie. Nekem mondhatják, hogy milyen fantasztikus Chang vagy Lysacek, egyikük sem tud odaragasztani a képernyő elé! Jó, tudom ez az én problémám... Valahogy hiányzik belőlük mindaz, ami Plushenko-ban egyértelműen megvan: AZ ELEGANCIA.

Az egyik (magyar) kommentátor meg is jegyezte, kissé öregurasnak hat a stílusa, és fel kellene gyorsulnia, sokat koszorúzik stb. ...jó, én nem vagyok se pontozóbíró, se szakkommentátor, csak egy mezei tévénéző, aki szereti nézni, milyen ügyesen ugrabugrálnak a jégen, nekem élvezetet nyújt az előadása, pont. Sajnos a VB-n hiányozni fog -térdműtéte lesz (most is küszködött vele), de talán a GP sorozatra összeszedi magát, és végre mindenki befoghatja a száját! :D

Joubert már megint alulteljesített, nem tudom,mi van ezzel a hapsival! A 2004-es mátrixos kűrjét adta elő megint -a ruha nem is bírta ki. Ugyanazt érzem rajta, mint anno Lambiel-en, amikor huszadszor is eltanyált az egyébként fantasztikus flamencós programjában: nem hisz magában, elveszett ember. Mit kellene tennie?
Nem tudom meddig vállalja be, hogy égeti magát! Azt se lehet mondani, hogy nincs más francia, bírja ki, amíg a fiatalok elkapják a fonalat -Amodio bár nekem nem szimpatikus, mégis jobb már, mint Brian. Szóval én a helyében vagy elmennék egy agyturkászhoz, vagy sürgősen visszavonulnék, mint Lambiel.

Egyébként valami hasonlót érzek az "öregebb korosztály" képviselőinél, mint Joubert-nél: Verner, Contesti úgy látszik nem tudják ismét felküzdeni magukat a dobogóra. Mintha csak egy fellángolás lett volna a jó szereplésük -pedig mindketten technikailag is képzettek, és ha bíznak magukban gyönyörűen tudnak futni! Főleg Contesti miatt értetlenkedek, hiszen neki nem kell állandóan a háta mögé néznie és egy hazai riválissal harcolnia, mint Verner-nek. Egyébként Contesti kűrje legalább kreatív volt!

Brezina (most csak 4. lett) még úgy is megverte Vernert, hogy elesett! Lesz ez még jobb is! Remélem nem esik ugyanabba a hiába, mint Verner és nem nyomja agyon a bizonyítási kényszer!

Vannak olyan hangok is, hogy az "öregek" nem tudnak alkalmazkodni az új pontozási rendszerhez, és ezért küszködnek. Nem tudom, mennyi igazság van ebben, hisz ezt a fajta pontozást nem idén, és nem is tavaly vezették be (már az olimpián is ez volt!), szóval ennyi idő alatt illett volna alkalmazkodni hozzá!

 

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása