HTML

Tanulj tinó!

Miről szóljon? Talán arról, hogyan látja egy tanár a körülötte rohanó világ dolgait.

Friss topikok

  • caeiro: Nem, ilyen pofátlan zsarolás után nem volt más választásom, mint visszatérni szeretett állambácsi ... (2011.04.10. 14:33) fogyóban...

2008.08.25. 21:40 caeiro

K(r)imi-nális Raikkönen

Elképesztő ez a Raikkönen gyerek, kezdek berágni rá, esküszöm.

Amikor feltűnt, egyből szimpatikus lett azzal, hogy nem akarták neki megadni a szuperlicenszet, de ő elkente a kétkedők száját.

 

Csalódásomat, hogy Hakkinen itthagyta a Forma-1-et csak az enyhítette, hogy tudtam, Kimit protezsálta be a maga helyére. A kis finn, pedig meg is hálálta a bizalmat, gyors volt, de sajnos rettenetesen peches. Egyértelmű volt, hogy neki kezdtem el szurkolni- naná, majd Schumachernek! (A fél világ, vagy majdnem az egész úgyis neki szurkolt, de én az Adelaide-ben 1994-ben bemutatott produkciója óta utáltam.) Szóval a nagy bajnok és a nagy tehetség csatáját szegénykém többször elbukta, sajnos sokszor az autó miatt. Ebből a korszakból szinte csak olyan versenyek maradtak meg, amikor elfüstölt alatta a kocsi.

 

Aztán jött Alonso. Kettejük csatájában természetesen Kiminek szurkoltam, hisz az őrül spanyol versenyzési szokásai (ökölrázás, csapattársal való kiszúrás, saját csapatának megvádolása stb.) nem tetszettek különösebben. Kimi autója megint csak gyors volt, de megbízhatatlan. Hány, és hány verenyt kellett feladni az élről, Alonso pedig a második, harmadik helyről előreugorva röhöghetett a markába?! Sajnáltam a finnt, és csodáltam, hogy képes elviselni ennyi kudarcot és pechet. Aztán ugye jöttek a hírek, hogy Alonso a Mercihez igazol, és ugye ezzel világos lett, Raikkönennek mennie kell. Örültem, amikor Sumák végre nyugdíjba ment és a Ferrarihoz igazolt. Gondoltam, ha most se, akkor semmikor!

 

Bár úgy hozták az istállóhoz, mint egy sztárt, nem lett kivételezett. Nehezen indult el a szekér, s az évad kétharmada után már azt mondtam, megeszem a kalapomat, ha ő nyer. Aztán jött a hírhedt kémkedési botrány és felcsillant a remény, talán megbüntetik a Mercit. A Ferrari magára talált, a Merci összezuhant, és a csapategységük is megbomlott. Ennek köszönhetően elbukták az egyéni bajnoki címet, ami rendkívül szerencsés körülmények között Raikkönen ölébe pottyant. Akkor azt hittem, végre megtört a több éves pech-széria és végre elkezdheti begyűjteni a további címeket. De sajnos nem így történt: bár az idei év biztatóan indult, Monaco óta sorra jönnek a betlik: kicsúszások, rossz gumiválasztások, érthetetlen időmérőeredmények, szerelő elgázolása. (Oké, ezen kívül is verte a sors eléggé, kipufogó leszakadással, Hamilton torpedójával és motorhibával. Ezt betudhatnánk a szokásos pech-szériának. Ami viszont dühít, az a sok saját hiba.) Valahogy azt érzem a palin, hogy dekoncentrált, és alulmotivált. Persze lehetne arról beszélni, hogy gondjai vannak/voltak az alkohollal, és hogy a házassága nem a legharmonikusabb. Aztán az sem segít a finnek, hogy már megint Alonso követeli a helyét. És Massa is sokat erősödött- nem mellékesen Sumák sokat segíthet neki.Ha Massa nyeri meg a VB-t, akkor nem lesz rá szükség. Talán már erre készül, talán már készítik elő a terepet...hívják a DTM-be, a WRC-be...Forma-1-ben nem érdemes gondolkozni, már mindkét topcsapatnál volt, gagyihoz meg nincs értelme menni. Felröppentek olyan hírek is, hogy az év végén visszavonul...na de 28 évesen?!! Ne mááár! Remélem sikerül valakinek életet és lelket lehelni belé, végre összeszedi magát és kikecmereg a mély depresszióból. Ha ehhez az kell, hogy elmenjen egy pszichomókushoz, hát rugdalja el a csapat, mert a mostani hozzáállásuk nem fog rajta segíteni. Hiába mondják, hogy nem Kimi volt a hibás (pedig sajna ő volt), az nem segít, akkor is csak szarul fogja magát érezni...

 

Képek:

http://www.formula1.com/photos/597x478/manual/raikkonen09_240105.jpg

https://m.blog.hu/fu/furjakrobert/image/352007011011035515kimi.jpeg

http://www.derapate.it/img/2002_mp4-17_1raikkonen.jpg

http://www.formula1.com/photos/597x478/manual/raikkonen2001.jpg

http://hpbimg.kimiraikkonenforever.com/Kimi%20Raikkonen2007-0206.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása